Monday, May 14, 2012

breastfeeding bukan perancang :P

Assalamualaikum kekawan..

Ros nak bagitahu sesape yang nak jarakkan baby tuh baik makan ubat atau control naturally :) Full Breastfeeding ni bukan perancang. Kalau sebelum anak 6bulan memang boleh jadi perancang sebab baby xbergantung pada makanan lagi :P

Doktor ada bagitau dekat ros yang BREASTFEEDING ni boleh jadi perancang jika:-

a) Tidak menggunakan pump atau buat stok EBM
b) Full breastfed baby direct 
c) menyusu ketika baring(full time)

Semua tu Ros buat, tapi siapa sangka kuasa ALLAH :) Mungkin rezeki my Auni dapat kawan awal.. Sebab kat rumah ni hanya Ros and dia jer. Mungkin Allah memahami keadaan anak kita.. hihihi :P

p/s: Rezeki jangan di tolak :)

7 comments:

kayzie said...

Good info..jgn hny berharap pd bf..:-)

deena awanis said...

allah maha mengetahui..dia tahu sape yg layak jadi mommy-to-2 sape yg x berapa nak layak lagi..hihihi..

congrats n take care tau..

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

rezeki anak ade dimane-mane... nieza stat nervous... dah stat rase cuak bile pikir pasal labour... boley?! hehehehe

♥ ROS ♥ said...

Tu lah.. Lpas ni xboleh biarkan, kna makan ubat..hahhaha

♥ ROS ♥ said...

Eh jgn tkut2... Kna hepi2 :p

♥ ROS ♥ said...

Yes dear.. Allah ade perancgnnya yang terbaik.. Tq sis :)

McNa said...

congrate
rezeki anak..