Thursday, April 12, 2012

Pengalaman kecut perut

Seperti yang korang tahu, Ros tinggal di kondominium tingkat 24. Peristiwa gegaran semalam memang kecut perut sungguh dibuatnya. Tambah pulak dengan en.asben keje semalam. Ros hanya berdua dengan auni.. Msa 1st gegaran, memang xperasan sangat. Tetiba Ros tengok lampu umah bergoyang, kipas dan penyidai jatuh. Pastu ditambah bunyi bising kat luar, lagi la cuak..cepat2 capai tudung and auni. Dengan rasminya Ros trun tangga dari tingkat 24. Hanya Allah yang tahu perasaan tu.

Lepas semua reda, penduduk dibenarkan naik.. Dalam pukul 6lebih berlaku lagi gegaran 2nd, time ni dapat la rilek skit sbb dah biasa alami. Ros tetap turun tapi melalui lif. Memang tak sanggup nak turun melalui tangga lagi. Alhamdulillah jumpa en.asben kat bawah. :) Sebelum merasa gegaran 3rd, kami sekeluarga kemas beg, amek apa yang penting cabut lari pergi umah my MIL.

Pagi ni memang terasa krem abis betis. Nak jalan pun dah macam orang sarat mengandung. Huhuhu.. Rasa macam fobia sangat nak balik umah. Harap semua dipermudahkan.. Amin...

P/s: Sedialah satu beg ketika emergency macam ni. Ros first time kena memang tak prepare ape, lepas ni insyaallah akan prepare :)

10 comments:

Anum said...

yes kena prepare awal2

aida hashim said...

aida kat kuantan pun sedih n takut sangat!
risau nya bila dnegar gempa bumi n tsunami ni.
rose jaga diri n auni baik-baik..
tapi dasyat lah turun dari tingkat 24 tu..hehehe

Zana Adieyza said...

turun tangga? adoiii, gerenti sakit kaki semua kan..

jaga diri baik2 k dear.. hope x ada perkara buruk berlaku..

:: Mrs.SyahNia :: said...

takot kan..smlm pun akak ada kat kg
tengah baring kat katil n tiba2
terasa bergoyang je katil..ingtkan
tgh mamai2..rupanya mak cakap
ada gegaran!

memang terasa sgt goyang tu..moga
negara kita selamat dr segala bencana alam
aminnn..

♥ ROS ♥ said...

haa takut sgt.. :(

♥ ROS ♥ said...

terpaksa aida.. bayangkan dukung auni lagi :( huhuhu.. tapi itu semua pengajaran dan pengalaman pulak rasa :P
insyaallah jaga diri... tq..

♥ ROS ♥ said...

memang kak zana.. arini mmg kram betis n paha abis.. :(
insyaallah harap xder pape...

♥ ROS ♥ said...

amin.. harap dilindungi... suma pakat duk risau kat ros sbb duk tggi.. bjaya gak trun dari tgkat 24.. kali kdua trun dgn lif, xsggup nak korban diri doh.. hhaha

PUANSTOBERI said...

Wohoo...tingkat 24 tu kan. Dgn dukung auni lagi yer. Risau. risau.. apa2 pun take care n sentiasa alert :)

Masya said...

tingginye... mesti bahayakan klu nak turun pakai lift, iyerlah sy pun baru terpikir.. kene sediakan beg emergency.. selalu pikir sediakan beg emergency ni bile dah nak bersalin jer....