Tuesday, February 14, 2012

Petua mudah mengandung

Khusus buat kawan² yang masih belum dikurniakan zuriat...

Dalam rancangan TANYALAH USTAZ.....Ada dikongsikan 1 petua bagaimana untuk mudah mengandung @ hamil.

Kepada yang puas berusaha denggan bermacam-macam cara. Jangan mudah berputus asa.

Cubalah pula petua @ amalan ini....

1. Ambil 4 biji buah kurma...suami genggam 2 biji, isteri genggam 2 biji
2. Kemudian,buang biji kurma tu
3. Blend @ kisarkan kurma tadi bersama dengan susu kambing
4. Minum air campuran kurma dan susu kambing tersebut sorang segelas.
5. Amalkan sekali sahaja dalam seumur hidup.
6. Kemudian, amalkan minum susu kambing setiap hari waktu pagi.

InsyaAllah mujarab. Selamat mencuba.

Kata ustaz tadi, setakat ni, feedback yang dia terima, kebanyakannya dapat zuriat dalam masa setahun.

Cubalah, siapa tahu ada rezeki? Allah jualah yang Maha Menentukan dan Maha Memakbulkan permintaan hamba-hambaNYA...

Petua lain disamping beramal dan beringat...

--->jangan letak gambar korang yang sweet mueet kat facebook/blog sangat, dunia dah moden.. Mcm2 orang bleh buat kat gambar kita untuk sihir dan sebagainya.. Kalau boleh elakkan gambar full dari kepala hingga kaki.

--->maafkan semua orang, mana tau secara tidak sengaja telah menyakitkan hati seseorang :)

--->jaga percakapan jangan terlalu kasar.

--->sentiasa solat berjemaah bersama suami (solat hajat/sunat lain). Minta suami banyak doakan kerana doa suami cepat makbul :)

Sekian, sekadar berkongsi maklumat dan info untuk membantu kawan-kawan yang lain.

* Harap di share kan dengan kawan-kawan lain yang ada masalah susah mengandung yer. Moga ada manfaatnya..

P/s: tawakal itu penting.. Jangan berputus asa yer :) sayang korang semua...

9 comments:

Zana Adieyza said...

thanks my dear utk tips ni..

Noraim said...

mummy muda eh awk? :)

Kak Sam said...

memang nak tapi tang susu kambing tu cam payah je

♥ ROS ♥ said...

Sharing is caring :)

♥ ROS ♥ said...

Xmuda sgt... Hahah :)

♥ ROS ♥ said...

Sebenarnya nak bdan kita panas jer.. Kalau2 sejuk susah nk lekat.. :) mkn jamu n minum kacip fatimah pun ok :)

::EIDA:: said...

Mudanya!!! Akak datang menjengah.. hehhe~~ akak pernah dengar tips ni tapi akak loya lah pulak nak minum susu kambing tu.. hehehhhehe

♥ ROS ♥ said...

Ros pun xley minum.. Ada tnyamak, mak ckp sbenarnya susu kambing tu nak bgpanas bdan jer,.. Even mkn jamu pun sama :) asalkan bdan xsejukkk :p

Liza Razak said...

Thanks for sharing.Bagus untuk saya info ni sbb saya x de rezeki pregnant lagi.boleh la cuba lepas ni