Friday, February 24, 2012

Laksa OH Laksa :)

Assalamualaikum..

Hmm berkenaan topik di atas(chewaahh, susun ayat gitu :P), actually sejak dua bulan yang lalu, Ros dah terlalu addicted sangat dengan laksa nih. Kalau boleh nak hari-hari ok.. :P Entah lah sebab dari zaman kanak-kanak lagi kot dah makan.. Nak makan most of masakan yang pedas+masam je. Sejak dua bulan yang lalu, memang tak tinggal la buat laksa.. Nasib baik la my asben faham keadaan and dia pun tumpang sekaki. Ada satu tahap sampai saya tak bagi dia makan, masak benda lain untuk dia. Hahahha...

Alkisah laksa nih, masa sebelum pregnant my little AUNI tuh.. Tukang urut ada cakap kena pantang laksa baru boleh pregnant sebab asam keping yang dalam laksa tuh bahaya untuk ibu yang nak pregnant :) Tapi korang bayangkanlah tiga bulan tu, Ros memang tak sanggup... Lastly, makan jugak.. Alhamdulillah dapat juga pregnant walau makan laksa.. Di samping, orang yang mengurut with Ros memang pantang abis laksa nih tapi mungkin belum ada rezeki dia.. Itu semua rezeki right?? BUKAN KERANA LAKSA :P hihihi...

 Lepas bersalin pulak, genap Nur Auni 4BULAN, Ros dah makan laksa. Buat apa pantang laksa setahun and lepas tu tak sampai setahun dah pregnant pulak?? My mum yang cakap nih.. hihihi... Sakit urat semua tuh bukan sebab LAKSA tapi sebab tak cukup ubat dan kurang banyak bertungku :) Actually bersalin kerap pun dikira sebab sakit urat :p Apapun, KITA CUMA MERANCANG, YANG MENENTUKAN ALLAH SWT. Amiinn... Maaf yer kalau ada wat terasa hati..kihkih...

Jom layan gambar pulak.... Nyummmmyyy :P

6 comments:

eMMe said...

pantang jumpa laksa
oh laksa, kau buat ku kata oh laksaaaa~~+

Noraim said...

sy pun suka laksa! yummy sedapnya.

♥ ROS ♥ said...

hihih.. ros lg lah.. susah nak cari yg btul2 sdap :P

♥ ROS ♥ said...

suka gak eh?? hihihi.. mmg sdaplah.. :)

Min Aina Ila Aina said...

Saya pun anak dah 4 bulan ni, dok dpn stall laksa ni teringinnya.haha

Min Aina Ila Aina said...

Saya pun anak dah 4 bulan ni, dok dpn stall laksa ni teringinnya.haha