Friday, February 18, 2011

Tinggalkan Link anda..

Assalamualaikun my frenz..

Di sini rizaros nak awak semua tinggalkan link untuk senang di jejaki. Insyaallah kalau ada masa lapang rizaros akan follow u oll smua. Thanks yer pada kekawan yang sudi mem'follow' blog rizaros. Rizaros masih baru di dunia blog, masih perlukan tunjuk ajar. Ada apa yang tak kena dengan blog ni nanti jangan segan silu komen yer.. :)



And lastly terimalah teddy bear yang cute ni dari rizaros... :)
(maaf tau hanya gmbar,hehehe)

Wednesday, February 16, 2011

Ekslusif gambar barang Nabi MUhammad S.A.W

Assalamualaikum ..

Sempena Maulidur Rasul kali ni, saya nak ajak kekawan kongsi gambar barang Nabi Muhammad S.A.w untuk muhasabah diri. Actually gambar ni pun saya copy paste jer. Saja nak kongsi dengan kawan. Entri kali ni panjang berjela tapi apa salahnya kita luangkan masa sebentar...Hayatilah :) Rasa nak menitik air mata melihat pakaian dan barangan peribadi Rasulullah SAW. Baginda yang sememangnya mendapat tempat di Syurga tertinggi pun begitu zuhud sekali.


Sebahagian baju Rasullullah yang telah robek :)


Cop surat rasmi Rasulullah S.A.W



Sandal Rasulullah S.A.W


Bekas tapak kaki Baginda Rasulullah S.A.W


Baju, tongkat dan barang Rasulullah S.A.W



Beberapa helai rambut Rasulullah S.A.W


SErban yang pernah dipakai Rasulullah S.A.W


Peninggalan gigi dan rambut Baginda Rasulullah S.A.W.


Kotak milik putri tercinta Nabi S.A.W, Sayyidah Fatimah Az-Zahra R.A.


Bendera Rasulullah S.A.W


Mangkuk tempat minum Nabi Muhammad S.A.W


Topi perang Rasulullah S.A.W


Busur panah Rasulullah S.A.W





Pedang-pedang yang pernah digunakan Baginda.


Surat Rasulullah S.A.W kepada Kaisar Romawi abad ke- 7


Surat Rasulullah S.A.W pada Raja Heraclius


Surat Rasulullah S.A.W kepada Raja Nijashi, Raja Habsyah


Surat Rasulullah S.A.W kepada rakyat Oman, Arab Selatan


Surat Rasulullah S.A.W kepada Raja Muqauqas, Mesir


Butiran pasir yang diambil dari makam Nabi Muhammad S.A.W


Makan Siti Aminah, Ibunda Rasululllah S.A.W


Pintu emas Makam RAsulullah S.A.W ( di Masjid Nabawi, Madinah)

Subhanallah, hari ini kita beruntung dapat melihat gambar barangan Rasulullah S.A.W. Foto-foto didapati di beberapa negara:

a)Muzium Topkapy(Istanbul,Turki)

b)Yordania

c)Irak dan

d)negara-negara Timur Tengah lainnya.

Hayatilah peninggalan Rasulullah S.A.W ini. Semoga kerinduan kita semakin memuncak terhadap diri baginda.

p/s: Kongsilah bersama teman-teman :)

SAYA PUNYAI 100 - 500 FOLLOWERS

Asslamualaikum kekawan...


Kali ni join entry abg ben about folllower.. Jom join lekaih.. tarikh tutup mungkin malam ni :)
Maceh abg ben buat entry ni, leh tambah kawan2 lagi :)

Sunday, February 13, 2011

Gaya tidur Unik :)

Actually ni lah first time saya jumpa gaya tidur yang unik. hahaha.. Mungkin kekawan mesti pernah jumpa but its first time for me. Actually she is not my baby. But i like gaya she was sleeping. She is Alisa(dua pupu auni) yang pernah saya ceritakan di entry ni :) Kat bawah ni adalah gambarnya...

Tidur meniarap dalam buai ... :)

Ni pula gaya my sweet girl tidur setelah penat berjalan :)

Saturday, February 12, 2011

Auni and Alisa

Selamat pagi kekawan..

Thanks sudi singgah ke my blog pada time2 ni. Kalau ada bca tinggalkan link yer supaya senang saya nak follow. :) Semalam saya ceritakan tentang long journey si Auni ni. Hari ini pulak tentang Nur Auni di KL. She had met a new friend(actually dua pupu auni jugak).. Hmm, si Auni ni punya la tegur si ALisa ni tapi tak dilayan.. Mungkin si Alisa ni tak perasan kehadiran si Auni, tapi akhirnya keduanya bersembang..(entah apa lah yang disembang.. hanya... aaaa...aaaa..uuuu...oooo :P) Alisa berumur 5bulan tapi dah nampak sebaya jer dengan Auni. Hehhehe..

Auni menegur si Alisa tapi tak terbalas :( (tangan bersatu)


Buat pelbagai aksi untuk menarik perhatian.. Si Alisa masih mencari :P


Dah dapat... Mula bersembang aaaa..uuuuu...oooo..iiiiii :)


Tapi selepas keduanya mandi.. Auni dah mula nangis.. Time to sleep :)

Friday, February 11, 2011

Auni's First Trip

Assalamualaikum...

Entry kali ni nak ceritakan tentang si budak moolat ni :) Asyik-asyik about my baby, nanti tggu about me lak yer.. First time, si Auni ni go to KL(long journey,hehehhe). ALhamdulillah Auni tak banyak meragam. Hanya tidor dalam carseat kepunyaannya. Masa berhenti di Tapah, ramai yang tegur Auni ni. Maklumlah 2bulan dah berjalan jauh.. Apapun enjoy the pic...

Thank aunty nazia untuk baju ni :)



Seronok bergambar ketika ini...( Thank cik ash untuk baju)


Mama, saya nak ambil gambar sendiri :)


Akhirnya setelah penat bergambar.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




Monday, February 07, 2011

Tok Auni and My Birthday :)

Assalamualaikum kawan-kawan.. :)

Actually pada tahun ni kami sekeluarga tak sempat nak celebrate my birthday. HUhu.. Masa birthday my hubby pun tak sempat nak celebrate sebab dengan lahirnya Nur Auni. Nur Auni dilahirkan pada 30 November 2010 manakala papanya pulak 1 Disember 19??(dirahsiakan..hahaha :P). Hanya sehari membezakannya. Maaf yer papa, Auni taknak kuar same date. Apapun my birthday 26 Januari lalu tetap mendapat sambutan hangat dari rakan2 facebook(wah!!hangat ker?? :P). Thanks pada yang ucapkan... My hubby hanya bagi duit untuk my birthday kali ni(Sayang abg bucuk :P) Tapi kad kredit ni juga saya anggap sebagai hadiah..



Kat bawah ni pulak gambar birthday tok Auni.. Disambut at my home yang masih berselerak :)
Enjoy the pic yer..

Kek without Lilin.. :)


Selamat Hari Lahir Tok.. :) yang Ke-57 doh... :P


Ni lah orang yang pasangkan lilin(UCU AUNI)


Satu dua tiga..selamat hari lahir...fuhhhhh...tiup lilin... :)


Tangan sape yang sebuk amek ceri tu hah?? :P


Cepatla..mana kek aku ni?? :P


Menikmati kek :)

And lastly of the pic.. She is my buah hati pengarang jantung.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Rizal+Ros= Auni :)