Tuesday, July 19, 2011

Kisah Admit Ward...

Assalamualaikum kekawan.. :)

Kali ni rizaros nak ceritakan kisah my little NUR AUNI yang masuk ward minggu lepas. 2minggu yang lepas Auni punya poo macam cair-cair sikit so saya ingat normal la sebab bila baby BF memang dia punya poo akan cair dan kekuningan. Tapi pada keesokkannya badan Auni macam panas sikit so bila check suhu taklah panas sgt. So ingat tak ada pe lah. Tapi makin lama dibiarkan my Auni mcam kerap pulak dia poo dalam sehari tu dan start nk mula demam.

So keesokannya, kita orang bawak lah Auni di ke KPJ health Penang terus. Oleh sebab Auni demam and cirit-birit terlampau kerap, doktor pun terus admit ward lah. Selepas sehari, doktor amek sample poo Auni untuk check punca dia cirit birit and demam.

Doktor sahkan Auni terkena jangkitan ROTAVIRUS. Hmm memang tak penah dengar tapi virus ni  memang membuatkan anak cirit-birit tak tentu masa.

1st day: Tak laratla nak cenyum
2nd day: Tak senyum langsung masa mula-mula admit :P
3rd day: Dah senyum :)
4th day: Dah nampak sehat..yeayyy!!!

12 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

alahaiii syg..semoga cepat sembuh ye :)

wardah @ fie shah said...

rotavirus mmg virus cirit-virit tu kn. Kakal pun kena masa 4 bulan dulu kot tak silap. sampai melecet lah punggung dia. dah sihat senyum² Auni ye.

azu said...

lorrs..sian auni..take care ye..skang musim demam je:(

rizaros said...

mrs.eady: insyaallah :) maceh2....

rizaros said...

wardah: a'ah virus ciritbirit... lor kakal pun besa kna ek?? tkut gak msa kna tu.. tp dr ckp normal sbb bby kan suka amek brg2 pun dlm mulut die :P

rizaros said...

azu: 2 lah.. jerebu teruk sikit kt penang ni :)

ariana's said...

Moga Auni cepat sembuh ye..

♥ Elin ♥ said...

yeayyy!! auni semakin sihat...
jahat rotavirus tuh kaco auni pulakan..

harp auni semakin sihat yer lepas nih..sian mmy risau tuh.

Mamamya said...

alhamdulillah auni dah blh senyum....t'ingat masa anak akak admitt ward juga minggu lps....mmg sgt mendebarkan....

Lizan said...

sehat cepat auni... sian kena masuk sepital lak ya

Mrs Nageb said...

syukur dah sehat dah kan..huhuhu

FadzMeera said...

auni tomeynya dia...cpt baik yar