Sunday, June 19, 2011

Pengganti garam untuk baby :)

Biasa yang kita dengar and ketahui, garam ni amat merbahaya untuk baby. Sesetengah baby tak suka makan tawar,macam kita jugak lah. Kalau tawar sikit boleh lah, tapi kalau terlampau tawar pun susah jugak sebab tak rasa apa.. My family makan makanan yang secukup rasa. Tak derlah terlalu masin sebab masin garam boleh menyebabkan darah tinggi pulak :) Oppssss dah terkeluar topik nih. Actuaally pengganti garam yang sy maksudkan tu ialah IKAN BILIS GORENG yang digoreng tanpa minyak. TAPI awas!!! wah ada awas plak :P Tulang ikan bilis kna buang tau untuk safety. Tulang ikan bilis yang halus tu boleh menyebabkan baby batuk dan cepat tercekik. Bila dewasa cepatt dapat asma :)Apa2pun itu semua takdir Allah :)

ikan bilis yang digoreng TANPA minyak

ikan bilis selepas di'blend'

campur dengan bubur baby n kacau sikit :)


2 comments:

♥Mrs.Eady♥ said...

biase mmg buat ikan bilis mcm ni :)

Mrs Nageb said...

Kan............................
Nanti moh buat.....