Tuesday, March 08, 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU

Join lagi segmen si hero nih .. :) hehehe.. NAk sertai klik sini yer. Kali nih dapat lah berkenalan dengan all mommies... Thx u abg ben..



ABOUT ME
Mengenai diri saya?? Actually taklah seberapa perfect sgt tapi alhamdulillah dilahirkan di dunia ini. Thanks ma n aboh.. Berumur 20thn semasa mlahirkan first baby. Maklumlah kahwin di umur 19tahun. Ingin menyambung pelajaran jika ada rezeki :) Untuk lebih detail leh lah ke entry ni :)

KENANGAN MANIS SAAT BERGELAR IBU
Kenangan manis sewaktu bergelar ialah di saat melihat my baby selepas dilahirkan. Tak sangka dapat melahirkan baby yang amat sempurna sekali.. PAda mulanya memang sakit sangat tapi selepas melihat my baby terus hilang kesakitannya. Inilah dijadikan pengalaman yang tak dapat dilupakan..

KENANGAN PAHIT
Kenangan pahit sewaktu zaman remaja ketika dapat result peperiksaan yang hampir2 mengecewakan mak ayah....... TIdaaaaakkk!!! Sedih bangat ..Selepas kahwin tiada, malah disaat mengandung mempunyai kncing manis dan darah tinggi.. grrrrr :( selepas bersalin, my baby masuk wad kerana kuning terlalu tinggi... Tapi alhamdulillah semuanya dapat di atasi.. Chewwaaahh :)

SPECIAL WORD FOR MY HUBBY
... Wahai abgku cyg, jangan lupakan cyg tau.. Pengorbananmu ketika saat itu amat dihargai.. Terima kasih kerana menyayangi diriku yang taklah seberapa ni.. Tiada yang kedua tau.. Jangan main-main :P
haruskah aku menerima
kasihmu yang baru menguntum bunga
jangan hanya indah di mata
jangan disiakan madah cinta
namun bintang bukannya satu

kerdipan hatiku ingin kau buru
andainya kau kehampaan
jangan aku yang jadi alasan
ku fikir kau teman biasa

tidak akan berputik cinta
mungkin jua belum menjelma
aku tak sanggup dikecewa

cintaku satu untuk selamanya
aku pencinta yang setia
mustahil ada yang kedua
ku fikir teman biasa

tidak akan berputik cinta
mungkin jua belum menjelma
aku tak sanggup dikecewa

cintaku satu untuk selamanya
aku pencinta yang setia
mustahil ada yang kedua
aku tak sanggup di kecewa

cintaku satu untuk selamanya
aku pencinta yang setia
mustahil ada yang kedua


NASIHAT UNTUK ANAK
Jadilah anak yang soleh supaya sejuk hati ibu memandang. HAyatilah sakit ibu ketika saat melahirkan. Jangan hampakan perasaan ibu yer.. To my both mum, i love you so much.. :)

HARAPAN UNTUK ANAK
Harapanku untuk anak ialah ingin dia mendoakan kesejahteraan diriku dan menjadi anak yang patuh dan taat pada perintah Allah :)

NASIHAT UNTUK SI GADIS
Jadilah gadis yang baik untuk semua orang, janganlah sampai tergadai maruah dan memalukan ibu bapamu. Ingat ALLAH sentiasa melihat dan mengetahui apa yang kita lakukan..!!

Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang
Apabila berdua
Carilah tempat yang terang Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang

Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya Yeah
Kita sambung cerita Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa Berani buat terima padah
Kalau tak sedia Ucap syahadah

32 comments:

MamaFaMi said...

Very stylish dalam memberi kata-kata hikmat buat hubby dan nasihat buat gadis... I like!

risa said...

ai likeeeee...datang sini...lihat dan baca..salam kenal dear;)

ariana's said...

Salam kenal..Moga berjaya dalam mendidik anak-anak dan jadi ibu cemerlang..Samalah kita..Akak pun kawin pada usia 19 tahun, Alhamdulillah, anak-anak dah besar sekarang;sama besar ngan maknya:)

Kak Sam said...

Assalamualaikumm..
Kunjung balas. Tapi tak leh nak cakap byak sbb mata cam nak terkatup sgt ni. nanti kita citer byak2 lagi.

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

salam kenal ibu muda =)

sama2 kite didik anak kite hgga berjaya ya..
eppy blogging..

more make up tips at my side bar..feel free to visit..

Mama Kembar 3 said...

lagu berpacaran tu one of my fevret tu :-)

siti norlaili yusof said...

salam kenal... laili pun kahwin umur 19 gak.. kita sama2 ibu muda kan..:)

selamat berblogging.

*suke en3 ni..:)

Adzriel AB said...

tahniah..muda2 dah kadi ibu.. ee...happynya. bila anak dah besar mcm kakak dgn adik je..

Faztee Danisha said...

main lagu je senang kan..heheh..moga jd ibu terbaik

MamaEma said...

salam perkenalan..singgah sini membalas kunjungan

~~@lyci@~~ said...

salam.. singgah sini.. sonokkan ada segmen2 ibu camni..

kejora said...

ziarah kembali..pengalaman bergelar ibu memang sangat berharga..

MaMa CyDa said...

salam kenal dr mamacyda ... jenguk sini tgk member sekapal ... seronok kan dah jadik ibu nih ... :D

aizamia3 said...

singgah ziarah dari blog abg ben... ;)

c-tea said...

datang dari blog saudara ben.k..jemput datang ke blog ct...

dan jangan lupa untuk vote blog ct k..jom baca sini

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/jom-ramai-ramai-vote-untuk-blog-ct.html

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 jelajah blog;)
dtg dr blog abg ben;D
blog apisv2

ShA + ZaM = LoVe said...

salam..
singgah dari blog Abg Ben..

http://heandsheloves.blogspot.com/

>NiSha<

pRiNCe said...

entry yg sgt bagus...
thniah ye...:)

sy ni newbiee lagi...
jom bce info mnarik tentang petua orang2 tua untuk jga kecntikan tubuh badan...laki n pmpn..:)x

Diari-Selebriti-Mama said...

balas kunjungan..
slmt bknalan.nice blog!dah follow^^
kahwin muda untung.boleh dapat anak ramai *wink*

http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

Umie a'iesya said...

hye riza!
tq for visiting!
hehhehe
saya pun org penang gak!
bukit mertajam loh

Lulu caldina said...

Tahniah kerana menjadi seorang ibu...
semoga memiliki anak yang soleh dan berjaya...

Diana @ Melley Mey said...

salam ziarah dan perkenalan dr akak... cute ler babynya... geram tengok.. :)

qemaishak said...

Balas kunjung & follow dari umi ammar..
salam kenal.

Mamaleesya said...

salam kenal. Dari segmen BA. Semoga menjadi ibu terbaik di dunia dan akhirat.

http://diarialeesya.blogspot.com

||aLeaSaRa|| said...

yuhuu i'm here salam perkenalan ye!wah nice words 4 this entry sis!

dunia maiza said...

salam datang membalas kunjungan..tq saya dah follow hehe..

umi's cup cake said...

Salam perkenalan..saya dah flow awak...semoga bahagia selalu

shah-kayrul said...

salam kenal...singgah kembali...

ShimaSalleh said...

Salam singgah kembali. Terima kasih jenguk blog saya. shima follow kamu juga yerp :) Cantik banner!

Sue Andy's said...

kunjungan balas :D

luckylizan said...

kita datang sini pulak, u follow i, i follow u balik..ewah, keep in touch yer...jom kita intai sesama kita.. geram tengok baby awak .. tembam bembam...humkhhh humkhhhh ..geramm

humayraa said...

Salam...nak follow awak , fresh young mother..hehhe

Chaiyukk..be the best mommy in the world, kk..

Balas kunjungan, bersumber dari Ben Jelajah...