Sunday, February 06, 2011

Stroller and carseat Auni..

Alhamdulillah dapat juga kami membeli stroller and carseat baby nih. Susah juga nak pilih yang betul2 sesuai untuk Nur Auni ni. Boleh dikatakan semua rakan blogger mempunyai stroller. Yelah senang nak berjalan kan. Kalau nak dukung pun letih jugak :P Oleh sebab saya nih tak la memilih sangat, SCR5 menjadi pilihan(My hubby sangat suka design tayar yang besar tu). Ramai rakan blogger pakai stroller yang lebih mahai lagi tapi saya mencari yang sesuai dengan kewangan and kereta(myvi je) my hubby :P Untuk car seat pula saya beli yang SCR7 punya bcoz snang nak matching dgn stroller. Sebab baby yang dah besar susah sikit nak duduk dlm carseat ni melainkan dah di ajar. :) Insyaallah saya and my hubby masih mencuba dengan sebaiknya. Moga semuanya dipermudahkan oleh-Nya.. Amin..

Stroller SCR5


Apabila dilipat....(penuh belakang bonet myvi ..Uwaa)


Carseat SCR7


Boleh dipadankan dengan stroller...(ni boleh buh kalau anak tido xperlu nak angkat, just buh terus atas stroller :P)

7 comments:

mummy putra arfa said...

mahal ni:)xpo mmg slesa

rizaros said...

mazira: mahal smpai anak seterusnya.. lgpun sweetchery yg paling murah+bkualiti :)

*luv Syahnia* said...

mhal tp bkualiti takpe dear..
slese n tak mragam lah
cik auni pasni p jalan2 kan ;p

cpt ajak mummy n dady
mkn angin..hehe

Hunny said...

sama ngn adrianna punya :) murah je kan kalau compare ngn other brand.tapi design dia very menarik.sporty gitu!

rizaros said...

kak: btul2... makan angin nnt kembung.. kak duk mana??tringin nk jumpa tapi gmuk jd maluu/.. hahah

hunny: yey..ada geng... btul2 sporty tp bby girl :P

Anonymous said...

salam..ok x stroller n carseat nih?

♥ ROS ♥ said...

Anynomous: carseat tu untuk smpai 6bulan oklah.. Bila lpas tu kaki menjulur keluar dh..hihi..stroller tu kalau naik myvi xmuat bonet..ok mmg ok... :)