Monday, October 25, 2010

Video menyentuh hati :)

Thank ma(NORIZAN BT HASSAN) kerana melahirkan saya.. Nanti tiba giliran saya pulak.. Semoga ma sentiasa sihat selalu. Kepada ma(SHARIFAH KHADIJAH BT SYED ABD RAHMAN) yang menjaga saya sejak dilahirkan pula, terima kasih kerana mengorbankan masa untuk bersama, mendidik dan mengajar saya hingga menjadi orang yang berguna dan akhirnya berkahwin dengan insan tersayang(AHMAD RIZAL). Kepada abah(MUHAMMAD HASHIM KAZUHIKo B ABDULLAH) dan aboh(SYED HASHIM B SYED ABD RAHMAN), terima kasih juga menjadi ayah saya yang baik... SAYANG KORANG SEMUA.... :)

I like it... Chuggington

Hmm entahlah sejak preggy ni minat sangat dengan cerita kartun chuggington ni sedangkan before ni tak pernah minat cartoon pun. Normal ke ek?? hahaaha.. Apa-apa pun cerita ni ialah cerita kanak-kanak tapi saya dah 20tahun. Mungkin our baby yang mempengaruhi minda kita ni untuk suka atau tidak sesuatu benda ... Enjoy this pic and this song.. I love this!!!!





Thursday, October 21, 2010

Stairway to heaven

This story bukannya crita korea tau but philippines story. Memang tittle ni ada kaitan dengan cerita korea(taktaulah sama ada cerita ni sama atau tak dgn cerita philippines ni) hehehe... Cerita Stairway To Heaven versi philippines ni memamg best(maybe for me only kot :P). Apapun, enjoy this story because pelakon die cantik and handsome. Maka bersemangat nak tengok.. hihik :) This story about Jodi and Cholo grew up together. They were always there for each other. Tragedy begins when Cholo begins his studies overseas without Jodi. Jodi's father remarries Maita, who takes in her two children, Tristan and Eunice, from a previous marriage with Dindo . Eunice is envious of the life that Jodi leads and is determined to take everything away from her, including Cholo. Tristan begins to develop feelings for his stepsister, however Jodi still loves Cholo.

Five years later, tragedy occurs when Jodi gets into a car accident causing her to lose her memory. Together with Tristan, they start a new life. Cholo is led to believe that Jodi is dead, and Jodi is named as Jenna. So he came to a time when he was engaged to Eunice. However, when they meet again one day, he is determined to remind her of the love they had for one another.

Tuesday, October 19, 2010

Kenangan Uitm N9.. I miss my friends :)

Salam kawan-kawan...

I miss you farah, tini, ain, sha, annas, wani and eika :) Entahlah tetiba teringat dekat diorang. Mungkinkah diorang juga begitu?? hehehe... Diorang ni semua menghiburkan. Thanks kerana sudi jadi kawan kak. Harap korang semua success dalam hidup yer.. Nanti kak follow kot belakang with my baby yer :P




Tuesday, October 05, 2010

Good Luck to my youngest SISTER...

GOOD LUCK adikku, SHARIFAH FARAH SYED HASHIM yang sedang menjalani peperiksaan PMR 2010 sehingga minggu depan.. Kpoh sekeluarga kat sini sentiasa mendoakan kejayaan farah.. Jawab soalan bebaik yer.. Mulakan dengan BISMILLAh, akhiri dgn ALHAMDULILLAH tau...

Monday, October 04, 2010

In weekend..

Last week, I watched this movie in Golden Screen Cinema(GSC). I love this movie because of Donnie Yen ni. Sebelum ni tak pernah kenal siapa dia. First time, masa watched movie IP MAN 2, tersentuh dengan watak yang dibawa.. He was sooo cute and calm hero.. Tapi movie LEGEND OF THE FIST..THE RETURN OF CHEN ZHEN ni very ganas lah because banyak aksi of the war. My baby dalam tummy ni pun banyak terkejut because waktu yang kami pergi tengok tu dah pukul 11.40pm(sorry yer baby)......

Sunday, October 03, 2010

Open House Raya Lagi.....

Time ni open house at belah tanjung(Penang la katakan).. hehehe... Kenyang tak terhingga masa tu.. Nanti kami datang lagi yer tahun depan.


Mommy-to-be ni sempat lagi bergambar...ngeee :)


Banyaknya makanan.. Sedaaaapp :)


Tuan puteri yang dinantikan telah bangun tito :)


Pandainyer tuan puteri ni posing :)

Friday, October 01, 2010

My blog is 1 ....

happy first birthday to my blog....
rizaros.blogspot.com



Tak sangka dah setahun diriku berblog di sini. Anything activities di tulis tapi tak lah banyak sangat.... Insyaallah lepas ni, akan banyak citer2 dari diriku yang tak seberapa ni.. Thanks to all of my friend yang sudi melihat and singgah di blog ku ini... Be my follower yer :)