Tuesday, September 28, 2010

Slow Motion shoot....

Pic ni just untuk testing amek gambar jer... Tapi bila repeat tengok nampak cantik lak for me.. Kanak-kanak riang sedang bermain bunga api... ('',)

Friday, September 24, 2010

Majlis Solat Hajat & Cukur Jambul

Salam kawan-kawan :)

Raya ke-3 di rumah mak saya di KOta Bharu, Kelantan telah mengadakan solat hajat untuk saya and baby sebab dah masuk 7bulan.. Alhamdulillah... Cepat pulak rasanya... My mum prepared nasi minyak+ayam masak merah+roti bun and roti jala+kuzi.. Memang makan sakan lah saya pada hari tu.. :-$

Semoga Allah permudahkan segalanya pada diriku nanti.. amin...



Saya yg gemuk wif my hubby :)

Disamping itu jugak, my mum juga sempat membuat majlis cukur jambul sempena cucunya yg ke-5(NUR RUKNIAH RAWIAH)... kira anak sedaraku jua...

Rukniah wif his papa :)


Jangan nangis yer cyg :) Skit jer gunting tu....

Kenduri di Pulau Tongkang Raya Ke-2

All of my faMily semangat nak naik boat sebab tak pernah merasa.. Perjalanan mengambil masa 30minit dari Kota BHaru ke Jeti Boat.. Masa sampai di sana, my mum risau sangat tengok keadaan bot yg without safety. Sedangkan apa-apa yang kita buat mesti 'SAFETY FIRST'.

Inilah boat yang terpaksa kami naik :(


Kenapa tu?? hehehe :P


Bot
pertama dah berlepas.. My father so cool wif his video camera :)


Bot kedua.. Abgku pemalu... :P

Setibanya kami di sana, best sangat sebab disambut oleh videographer yg tak diiktiraf iaitu my father.. heheheh jangan marah...


Walaupun penat dan panas menaiki bot, saya berpuas hati kerana makanan kenduri di sana very2 delicious...

Dah tak sabar nak makan ni.. nyum2...


Inilah pengantinnyer.. Comey tak???


Wif orang tersayang, my hubby :)



Sewaktu menunggu bot.. :)


Alhamdulillah kami semua dapat bot yang selesa sewaktu pulang :)

Thursday, September 23, 2010

1st Syawal 1431H

1st Syawal 1431H...
Photoshoot Family...

Tuesday, September 21, 2010

Suka sgt lagu nih :))

First dengar lagu nih masa dalam program IMAM MUDA.. Suka sangat dengar rentak nih. Sedih pun ada. mungkin serasi dengan jiwa saya.. :) my baby pun gerak2 jer dengar lagu nih.. ALHAMDULILLAH...



yang ni pulak, lagu saya dengar masa pergi makkah. Masa tu beli unta mainan, beli view song tu lagu ya tayba ni. Best jugak rentak dia :)

First Time My hubby Raya in KELANTAN..

Almost 30years, my huBBy celebrate Raya with His FAmily but this yeaR kena giLiran saya Raya di KELANTAN.. MulaNya Risau Jugak takut tak Best atau dia boRing, taPi akHirnya alhamdulillah happy jugak my hubby ni..Tambah2 dgn kameRa baRu dia. Boleh dikataKan Mangsa Percubaan yg kat bawah ni ialah abg ipar sendiri, abg sham(24tahun) :p


Olor comeynyer.... :)


Sepupuku yang pulun main mercun malam raya


Ni lah hasil bunga api yang sempat di 'snap' oleh my hubby...

Sunday, September 05, 2010

This Week Rayerrrrrr....!!!!!

SELAMAT HARI RAYA KAWAN-KAWANKU..
SEMOGA RAYA TAHUN NI MEMBERI SERIBU MANFAAT KEPADA KITA...
MAAF ZAHIR DAN BATIN TAU...
Alhamdulillah, dapat berpuasa penuh sehingga hari ni.. baki lagi 4hari
harap dapat diteruskan.. Thank yer baby kerana kuat hadapi ibadah puasa... :)
Tahun ni giliran saya untuk balik kampung di KELANTAN, tahun lepas dah raya di umah
my hubby... Semoga Perjalanan kami selamat pergi dan pulang pada hari khamis ni...


Friday, September 03, 2010

First harvest with Our project...

My hubby baru-baru ni pergi ke Bukit Merah untuk firstly dapat hasil...
tapi insyaallah kalau ada rezeki kami dapatlah duit tu.. hehehe...
Lebih kurang 30biji jugak telur ikan tu tapi xmatang... :( Moga dimurahkan rezeki kami...
Selepas 65hari, untuk second harvest pulak... Ni gambar masa nak check telur ikan tu...


Proses nak kumpul ikan ....


Dah dapat ikan.. Kena check dulu.. hihi..


Opocot!! Ikan dilepaskan selepas diperiksa telurnya...


Telur yang dimuntahkan, masih xmatang :(


Proses penyulingan telur..(Insyaallah)

Thursday, September 02, 2010

Present to my hubby

Tahun ni my hubby dapat hadiah awal... hehehe... Sebab ujung tahun ni
memang sibuk sangat.. :) hadiah nya ialah ........

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

tadaaaaa...............





D90 with lens



Bleh la snap gambar family banyak2 yer my hubby... :)