Wednesday, December 29, 2010

25 thing about me!!

Salam...

"Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, fact, habits, or goal about you. At the end, choose seberapa banyak people to be tagged. You have to tagged the person who tagged you. If I tag you, its because i want to know more about you."

Pasal benda ni dah lama kena tag dengan kak nieyza, kak nad and mrs.nageb. Saya tak sempat nak buat lagi aritu sebab sibuk dengan my baby hingga terlupa kena tag. Huhuhu. Maaf yer kerana terlewat untuk senaraikan about me..

25 FACTS ABOUT ME

1) Diberi nama SHARIFAH ROSMAWANI tetapi sesape mesti ingat ROSMAWATI :(

2) Lahir pada Januari 1990

3) Next year dah 21tahun.. uwaa tapi my hubby dah 31tahun... :)

4) Tempat lahir di Hospital Besar Kota Bharu, Kelate

5) Tak pernah tinggal dengan my real mum sebab diambil oleh mak sedara ketika my real mum menghidap kencing manis. (tak dipulangkan balik selepass my real mum pulih :P)

6) Mempunyai 6 orang adik beradik dan saya yang ke-3, my hubby pun anak yang ke-3 :)

7) Suka warna putih dan biru turqoise....

8) Kurang pandai bergaya(malu sebab badan besar, hehehhe)

9) Suka makan dan suka masak untuk my hubby(tak sedap pun kena makan paksa tau :P)

10) Start jumpa my hubby kat tempat ngaji Komplek An-nandhoh, Bukit Mertajam in April 2006

11) Bertunang lepas SPM in december 2007

12) Pergi Khidmat Negara(PLKN) in March 2008(mulanya nangis, tapi lama-lama jadi seronok hingga takmau balik :P)

13) Married in March 2009 pada umur 19years old :)

14) Love my hubby AHMAD RIZAL(thanks abg pilih cyg jd ur wife)

15) Be 'house-wife' selama setahun untuk my hubby

16)Sambung blaja in December 2009 at UiTM Kuala Pilah, Negeri Sembilan

17) Berhenti blaja in March 2010 sebab masalah kesihatan :( (mungkin ada hikmahnya)

18) Dapat tahu rupanya pregnant selepas berhenti blaja

19) Kena darah tinggi and kencing manis semasa pregnant :( (dugaan sgguh)

20) Be a mama in 30 November 2010 (birthday my hubby 1 December, selang sehari yer dengan our baby)

21) NUR AUNI adalah first baby me and my hubby (alhamdulillah, sejuk mata memandang our baby :p )

22)Still lagi berpantang semasa buat entry ni(20days to go :p)

23)Start berblogging pada September 2009 (masih tak tahu berblog masa tu tapi akhirnya dengan bantuan kawan2 dapat jadi aktif blogger :))

24) Kenal all mommies from blog Kak Nad(maceh yer ummi of lil zahin)

25) Seperti kata Mrs.Nageb, suka sangat dapat berkawan dengan mommy n kekawan dalam blogger nie. Dapat kongsi semua pengalaman masing-masing.. :)

Thanks to Kak Nieyza kerana 'tag' saya untuk ceritakan entry about me ni.. Nanti tag lagi tau.. :) Ni pulak saya nak tag diorang untuk ceritakan tentang mereka ...

Kak Ainul(mama Arreessa Zulaika)
Kak Nor Azira( mommy-to-be)
Abg Ben Ashaari(super blogger)
Safiyyah(the bride and mommy-to-be)
Kak Fazila Nor(mama Adam Amsyar)

p/s: LOVE U ALL MY BLOGGER FRIEND :)

1 comment:

Cery said...

salam kenal..jemputla ke blog bertukar2 info..bertukar2 sahabat... info bfeeding pregnancy