Monday, November 22, 2010

Check-up dan malam minggu :)

Salam kawan-kawan tersayang..

Alhamdulillah esok genaplah kandungan 39minggu. Hmm bila lah nak kuar nih..?? hehehe.. Ya allah izinkan anakku kuar yer :) Semalam pergi check-up, semuanya ok dan menunggu masa jer. Doktor just tell to me that you must admit warded pada 29hb november ni, 30hb akan di induce kalau tak bersalin jugak. But my mum kata tak perlu lah pergi nanti doktor pisahkan. Biar dia kuar sendiri. Maka insyaallah harap2 baby tak da apa dalam perut nih. Buku pink kat bawah ni pun dah makin menebal dengan adanya check-up yang banyak nih..


Pada malam minggu, kami sekeluarga makan cara ala-ala menjaga kesihatan. hehehe.. Resipi ni from my papa because he is a japanese.. Orang jepun suka lah makan makanan yang rebus2 nih. Makanan ni banyak benda boleh digunakan, contoh ayam,udang,ketam,daging,pelbagai sayuran dan sebagainya. Tapi semalam my papa buatkan yang simple2 je untuk kami sekeluarga. Makanan ni boleh di cicahkan bersama sos cili atau sos lada hitam untuk sedap lagi :)

Air rebusan sebelum dimasukkan bahan-bahan mentah tadi.. (my mum masukkan kiub tomyam)


Bila dah mendidih, bolehlah di makan :P nyummy...

10 comments:

AzMa' Izatul said...

tahniah ros...best xlama lagi nak dapat baby dah...

dilalawliet said...

ros...
kalo bby 30 nov.. sme ngn fadilah.. hehehe
ktowg ley jdik kmbo... ahaks...

rizaros said...

azma: maceh2.. doakan ros.. :)

dila: eh sma ek?? insyaallah xtau dia nk kuar ble.. kalau 1 disember sma dgn ayah dia :P

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

cm steamboat plak.. slurppp... sedapnye... selamat bersalin.. hope baby kuar awal sblm induce.. :)

rizaros said...

kak nieyza: harap2 lah.. tkut :(

faRhaNa said...

awak, selamat bersalin yer..sedapnyer, cm steamboat pun ade gayanya..=D

sekamar rindu said...

salam....

semoga Allah swt memudahkan puan bersalin...amin.

mohon folow blog puan,

*luv Syahnia* said...

baby cpt kua..
aunty ain tak sbr nak
men2 ngan baby ni..=)

hope slmat sumanya..

sdpnya..ala2 steamboat gitu..

Maya Ariffin said...

tahniah.. hope everything will be ok!

Achik said...

salam..
hope tak kena induce sbb sgt lah tidak best bila di induce kn kelahiran..hope semuanya selamat..